Kuinka opettaa koira sisäsiistiksi?

Oli tilanne mikä hyvänsä, omistajan tulee pysyä kärsivällisenä ja opettaa lemmikkiään positiivisen vahvistamisen avulla.
Kuinka opettaa koira sisäsiistiksi?

Viimeisin päivitys: 16 huhtikuuta, 2020

Eläin harvemmin pissaa sisään kiusallaan. Pennun kohdalle vääriin paikkoihin pissailu johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei koira tiedä, miten sen tulisi toimia – ja tämän korjaamisessa omistajan toiminta on avainasemassa.

Koiran opettaminen sisäsiistiksi ja pissaamaan ulos voi tuntua mahdottomalta tehtävältä. On monia temppuja, joista olemme kuulleet ja joita olemme kokeilleet, eivätkä ne yleensä toimi. Siksi haluamme nyt antaa lukijoillemme tehokkaat ja toimivat menetelmät, joiden avulla voidaan opettaa koira sisäsiistiksi.

Miksi koira pissaa sisälle?

Yleisin syy sisälle pissaamiseen on se, että koira on pentuiässä ja sillä on vielä paljon opittavaa. Tuossa vaiheessa koti on ainoa koiran tuntema ympäristö, eikä pentu voi mennä ulos ennen kuin sillä on kaikki tarvittavat rokotukset. Tällaisessa tapauksessa sisään pissailua ei voida välttää, ja omistajan tehtäväksi jää kodin puhtaana pitäminen.

Siihen, että adoptoitu aikuinen koira pissaa sisälle, voi olla monia syitä:

  • Kukaan ei ole opettanut sitä käyttäytymään oikein
  • Aikaisemmat traumaattiset kokemukset
  • Terveysongelmat
  • Aikataulun puuttuminen

Kokeile alla esittämiämme vinkkejä, joiden avulla voidaan opettaa koira sisäsiistiksi. Jos ongelmat jatkuvat, keskustele eläinlääkärin kanssa, joka pystyy auttamaan ongelman syiden selvittämisessä ja tilanteen hoitamisessa.

Kuinka opettaa koira sisäsiistiksi?

Enempää viivyttelemättä annamme nyt toimivat tavat, joilla opettaa koira sisäsiistiksi. Ennen aloittamista on kuitenkin hyvä muistaa, että mikään temppu ei tuota tuloksia päivässä. Eläimen kouluttaminen vie aikaa sekä vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Mutta älä huoli, pystyt siihen kyllä, ja lopussa kiitos seisoo!

Pentuajan toimenpiteet

Kuten mainitsimme aikaisemminkin, pentu ei voi ulkoilla ennen kuin sen immuniteettisuoja on kunnossa. Näin ollen omistajan tulee opettaa pentua tekemään asiansa tiettyyn haluttuun paikkaan. Kuten varmasti jo tiedät, sanomalehti on erinomainen alusta pissailuun, sillä se imee virtsan ja sen hajun. Koira pissaa sinne, missä se haistaa virtsan, ja näin ollen sanomalehti on tarkoitukseen erinomainen materiaali.

Koira pissaa sisälle

Valitse kodista paikka, johon asettaa sanomalehti, ja tarkkaile koiraasi. Aina kun huomaat koiralla olevan tarve pissata, nosta se sanomalehden päälle. Jos vahinko on jo sattunut ja pentu on pissannut lattialle, kastele sanomalehti pissalla. Älä koskaan hiero pissaista sanomalehteä koiran kuonoon. Oli kyseessä pentu tai aikuinen koira, tämä ele saa eläimen ainoastaan pelkäämään sinua, eikä se tietenkään ymmärrä, mitä yrität sille kertoa. Pissaan kasteltu sanomalehti houkuttelee koiraa ja toivon mukaan saa sen tekemään tarpeensa seuraavalla kerralla lehden päälle.

Luo aikataulu

Tämä on yksi tärkeimmistä asioista, sillä eläimen elimistö toimii samaan aikaan päivittäin. On tärkeää ulkoiluttaa koiraa vähintään 15 minuutin ajan kolme kertaa päivässä, jotta eläin tottuu ulkona käymiseen. Voit valita ajankohdat oman aikataulusi mukaan, mutta näiden kolmen ulkoilukerran tulisi osua samalle kellonlyömälle joka päivä.

Kävelytä koiraa aina samassa paikassa

Jos kävelytät koiraa saman kohdan ohi koulutuksen ensimmäisten päivien aikana, eläin tottuu hajuihin ja alkaa pian merkata reviiriään. Koira pissaa tuntiessaan olonsa kotoisaksi ja kokiessaan tietyn paikan omakseen. Kun koira on pissannut tiettyyn kohtaan, jatka saman paikan ohi kävelemistä vielä muutamia päiviä siihen saakka, että pissaaminen on kontrolloitua.

Ole kärsivällinen

Kuinka opettaa koira sisäsiistiksi

Vaikka koirasi pissaisi ulos kerran tai useammankin, voi se edelleen pissata myös sisälle. Koiran sisäsiistiksi opettaminen on vaiheittainen prosessi. Jos torut koiraa, se yhdistää pissaamisen negatiiviseen ja yrittää jatkossa piilottaa pissaamisen sinulta.

Tämän vuoksi koira pissailee sisälle paikkoihin, joihin et heti näe, ja jos se pissaa ulkona, se tekee sen poissa silmistäsi. Jos koira huomaa sinun vahtivan sitä jatkuvasti, se ei pissaa. Lemmikin koulutuksen pitäisi aina perustua positiiviseen vahvistamiseen ja eläintä kohtaan kokemaasi rakkauteen.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.