Mikä on paras kellonaika kävelyttää koiraa?

· 2.1.2019

Rutiinit ovat koiralle tärkeitä, ja aikataulun suunnittelu ja siinä pysyminen on tärkeää lemmikin rauhallisena, iloisena ja tasapainoisena pitämiseksi. Kukapa omistaja ei haluaisi tätä lemmikilleen? On totta, että omistajat aikatauluttavat yleensä lemmikin ruokailut, mutta mikä on paras kellonaika kävelyttää koiraa?

Mikä on paras kellonaika kävelyttää koiraa?

Kävelyt on välttämätön osa koiran jokapäiväistä elämää. Näiden kävelyjen eivät pitäisi olla rutiineja, joissa vain kävellään muutama minuutti edestakaisin, vain salliakseen koiran pissata ja palatakseen heti kotiin. Koirille kävely on rituaali. Niille se on tapa päästää liiat höyryt ulos, vapauttaa energiaa ja vuorovaikuttaa muiden koirien ja ihmisten kanssa.

Ei oikeastaan ole tiettyä parasta aikaa kävelyttää koiraa, vaan eläin tottuu sinun antamaasi aikatauluun. Siksi sinun kannattaa luoda aikataulu, jota sinä pystyt seuraamaan. Et halua kävelyttää koiraasi, kun olet kiireessä vaan mieluummin rauhassa. Siten koirallasi on kävelyillä aikaa tehdä mitä sen tarvitsee tehdä.

Mitä sinun tulisi ottaa huomioon aikataulua tehdessä? Ajattele, että koirat seuraavat luonnon aikataulua. Jos et menisi töihin, haluaisit mennä kävelylle aina auringonnousun aikaan hyvällä säällä, aivan kuin koirakin. Samalla tavalla, kun koira ei ole käynyt ulkona koko yön aikana, se saattaa haluta mennä ulos ja sen luultavasti pitää virtsata.

Mikä on paras kellonaika kävelyttää koiraa?

Koira käy normaalisti ulkona kolme kertaa päivässä. Siten jakamalla kävelyt päivän mittaan on parhaaksi sille. Seuraava kävely on keskipäivän aikaan, ja voit valita, haluatko tehdä sen ennen vai jälkeen lounaan.

On suositeltavaa käydä ruokailun jälkeen, koska silloin eläin voi käydä vessassa eikä sen tarvitse odottaa seuraavaan kävelyyn asti. Tämä ei kuitenkaan ole niin tärkeää, koska koiran ruoansulatus kestää pitkään: se pystyy sietämään seuraavaan kävelyyn asti.

Sinun aikataulusta riippuen viimeinen kävely on myöhään iltapäivällä tai illalla. Tämän pitäisi olla pisin kävely ja sisältää pelejä ja harjoittelua. Tällöin eläin pystyy vapauttamaan energiaansa ennen nukkumaanmenoa.

Kuinka tehdä koiran kävelyttämisestä entistä miellyttävämpää?

Arki on usein kiireistä, ja kävelylenkit muuttuvat usein puisevaksi rutiiniksi, josta ei nauti koira, eikä omistaja. Seuraavien kolmen vinkin avulla yhteisistä ulkoiluhetkistä voidaan tehdä molemmille osapuolille miellyttävämpiä.

Mikä on paras kellonaika kävelyttää koiraa?

Anna koiran nuuskia ympäristöään

Hajuaisti on suuressa roolissa koirien kanssakäymisessä ja viestinnässä, joten on tärkeää, että eläimen annetaan nuuskia ympäristöään ja muita eläimiä.

Anna koiran viettää aikaa lajitovereidensa kanssa

On normaalia pelätä yhteenottoja koiran viettäessä aikaa lajitovereidensa kanssa. Tästäkin huolimatta koiran täytyy saada viettää aikaa muiden eläinten kanssa, tai rajoitat yhtä koiran tärkeimmistä luonnollisista vaistoista.

Aloita antamalla koiran nuuhkia toista koiraa talutushihnaan kytkettynä. Kun olet varma, että kaikki on kunnossa, voit päästää hihnasta irti ja antaa koirien leikkiä keskenään.

Vie koira tutustumaan uusiin paikkoihin

Riippuen siitä, missä asut, koirapuisto tai ranta ovat täydellisiä paikkoja kävelyttää koiraa. Muista, että koiran pitää saada juosta, kuljeksia ilman hihnaa ja viettää aikaa muiden eläinten kanssa.

Koiran vieminen tällaisiin paikkoihin saattaa aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa, mutta on varmasti vaivan arvoista. Pääset viettämään lemmikkisi kanssa laatuaikaa, ja koira on iloinen vaivannäöstäsi.