Kuinka saada kaksi koiraa tulemaan toimeen keskenään?
Kun perheeseen kuuluu koira, halu adoptoida toinenkin lemmikki kasvaa usein päivä päivältä. Yksi tärkeä tekijä voi olla se, että koira joutuu viettämään aikaa yksin omistajan ollessa töissä, ja sille halutaan seuraksi lajitoveri. Mutta kuinka saada kaksi koiraa tulemaan toimeen keskenään? Kerromme vastauksen tässä artikkelissa.
Toisen koiran hankkimista harkitsevan on pidettävä mielessä, että jokaisella eläimellä on oma luonteensa, mikä voi tehdä kahden koiran toisiinsa totuttamisesta haastavaa. Omistaja voi kuitenkin helpottaa tilannetta omalla toiminnallaan.
Kuinka saada kaksi koiraa tulemaan toimeen keskenään?
Sosiaalistaminen ja muiden eläinten kanssa ajan viettäminen on tärkeää, jotta perheen vanha ja uusi lemmikki tulevat toimeen keskenään. Yksin elämään tottunut koira voi tuntea olonsa uhatuksi uuden perheenjäsenen saapuessa taloon. Koiran on totuttava kanssakäymiseen sekä muiden koirien että ihmisten kanssa. Omistajan täytyy myös muistaa, että vaikka koira on perheenjäsen, sen on noudatettava sääntöjä.
Tämän lisäksi kannattaa miettiä, minkä rotuinen koira kotiin tuodaan. Vaikka koirat ovatkin luonnostaan sosiaalisia eläimiä, jotkut rodut eivät tule erityisen hyvin toimeen muiden eläinten kanssa. Tämän takia kehotamme perehtymään aiheeseen ennen seuraavan askeleen ottamista. Jos perheen ensimmäinen koira on tottunut muiden koirien läsnäoloon ja uusi lemmikki on hyvin sosiaalistettu pentu, ongelmia tuskin syntyy.
Hellyydenosoituksista kilpaileminen
Kummatkin koirat tulevat todennäköisesti haluamaan omistajaltaan hellyydenosoituksia, joten on äärimmäisen tärkeää, että kummallakin on oma tilansa. Kotona ennestään oleva koira ei saisi luulla jonkun tunkeutuvan sen kotiin, mutta uusi koira ei saisi myöskään tuntea oloaan ulkopuoliseksi, joten seuraathan näitä yksinkertaisia ohjenuoria:
- Kummallakin on oltava oma sänkynsä. Jos niiden on tarkoitus ystävystyä ja nukkua yhdessä, se on hieno tavoite, mutta älä pakota niitä siihen. Kullakin eläimellä on oltava kotona oma sänky eri paikoissa.
- Eri ruoka-astiat. Myös ruoka-astioiden on oltava erilliset sekä sijaittava eri paikoissa. Jos koirat ovat eri ikäisiä, sinun on myös luonnollisesti ostettava kummallekin erilaista ruokaa.
- Älä anna yhdelle enempää hellyyttä kuin toiselle. Sinulla saattaa olla houkutus kiinnittää uuteen koiraan enemmän huomiota, varsinkin jos se on pentu. Ehkä haluat pidellä sitä sylissäsi kaiken aikaa ja tutustua siihen. Mutta jos annat uudelle koiralle liikaa huomiota ja alennat siten vanhan, uskollisen ystäväsi asemaa, niiden välille syntyy väistämättä ongelmia.
Koirien on tutustuttava toisiinsa tullakseen keskenään toimeen
Toisaalta on myös tärkeää, että koirat tutustuvat toisiinsa ennen reviirin jakamista. Sinun on noudatettava näitä suosituksia tukeaksesi niitä tässä:
- Valitse hiljainen ja neutraali paikka. On parempi, että koirat tapaavat toisensa kodin ulkopuolella, ehkäpä puistossa tai rannalla.
- Pidä ne hihnassa. Älä luota niihin liikaa ja pidä ne hihnassa, jotta ne voivat lähestyä toisiaan hitaasti ja haistella toisiaan, ja voit vetää ne kauemmas toisistaan mahdollisten ongelmien ilmetessä.
- Tuo ne kotiin yhtä aikaa. Sitten kun olet nähnyt, että kaikki sujuu enemmän tai vähemmän hyvin, anna kummankin koiran astua kotiin yhtä aikaa. Jos päästät koirat sisälle yksi kerrallaan, niin ensimmäinen tulee pitämään itseään pomona, ja toinen tulee näkemään sen vihollisenaan eikä vertaisenaan.
- Tarpeen tullen voit sulkea vanhemman koiran toiseen huoneeseen ja antaa uuden koiran kävellä ympäri taloa, jotta se voi tutkia sitä ja tottua siihen. Kun ajattelet asioita tällä tavalla etukäteen, kahden ystäväsi yhteiselosta tulee rauhallista ja hiljaista, ja saat ne tulemaan toimeen keskenään ja pitämään toisiaan.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Dogs Act Jealously Even When They Don’t See Their Rival, Association of Psychological Science. Recogido a 12 de enero de 2022 en https://www.psychologicalscience.org/news/releases/2021-april-dogs-jealous.html
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.